Strycova dompelt Britten in rouw op Wimbledon

Tennisster Barbora Strycova heeft de halve finales bereikt op Wimbledon. Het is voor de 33-jarige Tsjechische in 53 Grand Slam-toernooien de eerste keer dat ze het tot de laatste vier schopt, nadat ze al voor pas de tweede keer de kwartfinales bereikte.

Strycova (WTA-54) speelde tegen thuisheldin Johanna Konta, als negentiende geplaatst. De Britse begon sterk en kwam op 4-1, maar Strycova trok er een tiebreak uit en won die dankzij een break op 6-5. In de tweede set kon Konta al geen vuist meer maken en in vrij rap tempo maakte Strycova het af: 7-6 (5), 6-1.

Ook Elina Svitolina, als achtste geplaatst, staat voor het eerst in de halve finales op een Grand Slam-toernooi. De Oekraïnse rekende af met de Tsjechische Karolina Muchova (WTA-68), die nog nooit zover kwam. Muchova maakte een break in game één al gelijk goed door zelf twee breaks te plaatsen, maar vanaf 3-5 won Svitolina vier games op rij.

In de tweede set begon Muchova met een break, maar de volgende drie servicegames leverde ze allemaal in. Dat deed de Oekraïnse op 5-2 ook een keer, maar dat was geen probleem en na anderhalf uur was het gespeeld: 7-5, 6-4.