FOK! Wat een weer: bewolkt en in de avond regen

Vandaag is het overwegend bewolkt, al kan in het oosten in de ochtend de zon nog even door de hoge bewolking schijnen. In het noordwesten valt soms wat lichte regen of motregen. In de loop van de middag en avond valt er op meer plaatsen van tijd tot tijd wat regen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C in het noordwestelijk kustgebied tot 22°C in het zuiden. In de ochtend staat er in het westen een zwakke tot matige zuidelijke wind, in de middag is de wind zuidwestelijk. In het oosten is de wind eerst zwak en veranderlijk.

Vannacht is er vrij veel bewolking en valt er af en toe wat (buiige) regen. Door de bewolking koelt het niet verder af dan ongeveer 14°C. De zuidenwind is zwak, langs de kust matig.

Donderdag overdag trekt de meeste bewolking oostwaarts weg en komt er van het westen uit meer ruimte voor de zon. Er ontstaan dan wel stapelwolken die vooral verder landinwaarts kunnen uitgroeien tot een bui, in het noordoosten mogelijk met onweer. Met maxima die uiteenlopen van 20°C aan de kust tot lokaal 25°C in het zuidoosten wordt het warmer dan vandaag. De wind draait geleidelijk naar west en is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

DJMO zag zwanen
DJMO zag zwanen

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.