Tour: Etappe 4 - De eerste normale massasprint?

Julian Alaphilippe heeft de gele trui overgenomen van Mike Teunissen, leuk voor de Fransen. Vandaag rijden de heren 213,5 kilometer, van Reims - waar Theofiel Middelkamp ooit wereldkampioen werd - naar Nancy. Na een ontregelde sprint, een ploegentijdrit en een heuveletappe is het nu wellicht tijd voor een eerste 'normale' massasprint.

In de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier lezen we ook vandaag weer de nodige toeristische informatie over de route. Dat is nodig, want het lijkt niet echt een spektakel te gaan worden: vlak, weinig wind, noem maar op. Pas op een kleine twintig kilometer wordt het echt even opletten, dan volgt de Cote de Maron, waar de sprinters met Kenny van Hummel-benen toch niet echt vrolijk van worden.

Normaal gesproken moet het wel goedkomen met de meeste sprinters en dus krijgen we dan in Nancy een massasprint, zonder allerlei rare bochten. De etappe start om 12.10 uur, Sporza is er twee uur later bij. Rond 16.45 uur zou de Côte de Maron bereikt moeten worden, de finish wordt tussen 17.10 en 17.35 uur verwacht.

De route van vandaag (Bron: Letour.fr)
De route van vandaag (Bron: Letour.fr)

Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)
Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)