Drie Nederlandse dubbelaars naar kwartfinales Wimbledon

Drie Nederlandse tennissers hebben zich op Wimbledon geplaatst voor de kwartfinales in het dubbelspel. Robin Haase lukte het niet. Samen met de Deen Frederik Nielsen was hij als zestiende geplaatst, maar het Zuid-Afrikaans/Nieuw-Zeelandse duo Raven Klaasen/Michael Venus (3) was in de achtste finales te sterk: 2-6, 3-6, 6-7 (0).

Samen met de Nieuw-Zeelander Marcus Daniell kwam Wesley Koolhof wel een ronde verder. De twee traden aan tegen veteranen Santiago Gonzalez (Mexico) en Aisam-ul-Haq Qureshi (Pakistan), Jean-Julien Rojer's oude dubbelpartner. Koolhof en Daniell moesten er zo nu en dan flink voor vechten, maar in vier sets pakten ze de winst: 7-5, 6-7 (6), 6-4, 6-4. In de kwartfinales wachten de Kroaat Ivan Dodig en de Slowaak Filip Polasek.

Tegen de als negende geplaatste Argentijnen Maximo Gonzalez en Horacio Zeballos moesten Rojer en de Roemeen Horia Tecau, als vijfde geplaatst, voor het eerst een set afstaan. Daar bleef het echter bij, want bij een 2-1 voorsprong in sets en 4-3 in de vierde set zagen ze de Argentijnen opgeven. De als tweede geplaatste Colombianen Juan Sebastian Cabal en Robert Farah staan in de kwartfinales tegenover Rojer en Tecau.

Bij de vrouwen is Demi Schuurs met de Duitse Anna-Lena Grönefeld als achtste geplaatst en die status maakten ze in de achtste finales waar. De Russische Anna Blinkova en de Chinese Wang Yafan zorgden in de tweede set voor flink wat problemen, maar Schuurs en Grönefeld pakten de winst: 6-4, 7-6 (7). Ook zij staan in de kwartfinales tegenover de nummers twee van de plaatsingslijst: Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova uit Tsjechië, de regerend kampioenen op Wimbledon.