DTM-coureur Spengler wint op Norisring, Frijns 4e

DTM-coureur Bruno Spengler heeft zijn zestiende zege te pakken. De Canadese BMW-coureur was de beste in de tweede race op de Norisring bij Nürnberg, waar hij nu al vijf keer gewonnen heeft.

Spengler kende een fenomenale start: hij vertrok als zesde en kwam als eerste de eerste bocht uit. Polesitter René Rast ging na de eerste bocht de rondte in, Spengler werd gevolgd door Nico Müller, Philipp Eng, Jamie Green en Sheldon van der Linde. Vijf man kwamen in ronde één al naar binnen, waaronder Rast en de van plek drie vertrokken Loïc Duval. Müller kon al snel plekken inleveren: de Zwitser tikte Rast rond en kreeg een drivethroughpenalty.

Robin Frijns had het tempo lekker te pakken en de op plek tien begonnen Nederlander lag na tien minuten al op de vierde plaats. Green was de eerste van de toppers die naar binnen kwam, Spengler en Eng volgden tien minuten later en dus nam Frijns met een half uur te rijden de leiding over, hoewel hij vrij kort daarop ook zijn stop maakte. Daniel Juncadella maakte met dik twintig minuten te gaan als laatste zijn stop en daarmee was de situatie op de baan duidelijk.

Spengler had de leiding in handen, voor Green en Duval, die Eng vlak achter zich aan had. Frijns reed iets achter de Oostenrijker op de vijfde plek, een paar tellen voor Mike Rockenfeller. Duval had veel oudere banden dan de rest en dat was te merken: Eng ging er simpel voorbij en Frijns volgde niet veel later, waarna de Nederlander zelfs de derde plek overnam van Eng. Dat duurde dan weer niet heel lang, want Rockenfeller kwam op stoom en knokte zich langs Frijns.

De winst van Spengler kwam ondertussen geen moment meer in gevaar, Green eindigde op gepaste afstand als tweede, nog maar een seconde voor Rockenfeller. Frijns kwam op een keurige vierde plek over de streep.