FOK! Wat een weer: wisselvallig

In het noordoosten komt de meeste bewolking voor met lokaal nog een lichte bui in de ochtend. Elders zijn er zonnige perioden. De maxima lopen uiteen van 17°C vlak aan zee tot 21°C in het zuidoosten. De wind komt uit noord tot noordwest en is zwak tot matig, in het Waddengebied eerst nog vrij krachtig.

Vannacht zijn er brede opklaringen. In het noordoosten en oosten kan er een enkele ondiepe mistbank ontstaan. Van het westen uit neemt de bewolking echter geleidelijk toe. Het blijft droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 14°C in Zeeland tot 4°C plaatselijk in het oosten met kans op vorst aan de grond. De wind is veranderlijk en zwak.

Woensdag overdag is het overwegend bewolkt, al kan in het oosten in de ochtend nog de zon schijnen. Tegen de middag kan er in het westen plaatselijk wat regen vallen. In de loop van de middag en avond kan er op meer plaatsen van tijd tot tijd wat regen vallen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 16°C in het noordwestelijk kustgebied tot 22°C in het zuiden. In de ochtend staat er een zwakke tot matige zuidelijke wind. In de loop van de middag draait de wind naar zuidwest tot west. (Bron: KNMI)

Nederland (Foto: KlapMongeaul)
Nederland op zijn mooist. Deze schitterende foto is gemaakt door KlapMongeaul! 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.