Politie geeft uitleg over onderzoek naar dood van 18-jarige vrouw

De politie heeft op uitdrukkelijk verzoek van de familie van de 18-jarige vrouw uit Epe, die door een noodlottig ongeval om het leven kwam, een verklaring gegeven over het onderzoek naar haar vermissing en het onderzoek naar haar dood.

De politie geeft op haar website de volgende verklaring: "Gisteren was er heel veel aandacht voor de vermissing en het overlijden van een 18-jarig meisje uit Epe. Een ingrijpende zaak, waarbij veel mensen hun betrokkenheid hebben getoond. Omdat er nog meerdere vragen leven op social media en in de media, proberen we in dit bericht zo goed mogelijk uit te leggen wat er is gebeurd."

"Op zaterdagmiddag kwam er bij ons een melding binnen van de vermissing van het meisje. Na een feest op vrijdag was ze niet thuisgekomen. Er werd ingeschat dat het om een urgente zaak ging, dat betekent dat er ernstige zorgen over haar waren. Dezelfde dag nog werden mensen in de omgeving via Burgernet opgeroepen om uit te kijken naar het meisje. Ook achter de schermen deed de politie al onderzoek."

Zoektocht
"Zondag werd die zoektocht geïntensiveerd. We hebben gezocht met onder andere speurhonden en een helikopter. Ook familie, bekenden en vrijwilligers hielpen mee met zoeken. In de middag werden het lichaam en de fiets van het meisje aangetroffen aan de Middendijk in Nijbroek. De politie werd meteen gebeld via 112."

Onderzoek
"Agenten maakten meteen een plaats delict van de omgeving, een standaardprocedure in een zaak als deze. Dat betekent dat er niemand in de buurt mag komen en dat rechercheurs mogelijke sporen gaan vastleggen. Ook komt er een schouwarts om de doodsoorzaak vast te stellen. De politie heeft maar één keer de gelegenheid om sporen goed vast te leggen en zo vast te stellen of er sprake is van een misdrijf of niet. Aan het einde van de dag werd de conclusie getrokken dat er sprake is geweest van een noodlottig ongeval."

"Uit het onderzoek is vast komen te staan dat er geen anderen betrokken zijn geweest bij de dood van het meisje. Uit respect voor nabestaanden gaan we normaal gesproken niet verder in op de toedracht, maar op uitdrukkelijk verzoek van de nabestaanden doen we dat nu wel. Uit onderzoek is gebleken dat het slachtoffer met haar fiets tegen een boom is gereden, en daarna in een sloot terecht is gekomen en verdronken."

Burgemeester: 'Bedankt voor alle inzet'
De zaak heeft op veel mensen indruk gemaakt. Aan mensen die direct betrokken waren, is slachtofferhulp aangeboden. Burgemeester Van der Hoeve reageert: “Na een weekend vol onzekerheid heeft de familie het verschrikkelijke nieuws gekregen dat het lichaam van Loes gevonden is, na een noodlottig ongeval. Dit nieuws heeft mij en ook inwoners van onze gemeente diep geraakt. Mijn gedachten gaan uit naar de familie en vrienden. Wij leven met hen mee en wensen hen veel kracht en sterkte toe in deze moeilijke en verdrietige tijd. Ik wil de hulpdiensten en de vrijwilligers die een zoektocht zijn gestart bedanken voor al hun inzet en betrokkenheid.“