Broertje Marquez blijft domineren in Moto2

Alex Marquez is op dreef in de Moto2. De Spanjaard heeft zondag de Grand Prix van Duitsland gewonnen op de Sachsenring, zijn vierde zege in de afgelopen vijf races - vorige week ging hij in Assen onderuit.

Vanaf plek twee pakte Luca Marini bij de start de leiding, voor thuisheld Marcel Schrötter, Iker Lecuona, Xavi Vierge en polesitter Alex Marquez. Schrötter pakte al snel de leiding over, tot grote vreugde van 'zijn' tribune langs de Sachsenring.

Toch viel Schrötter al snel wat terug en ondertussen pakten vier man de touwtjes in handen: Lecuona, Marquez, Marini en Vierge, hoewel Brad Binder zich daar ook snel bij kwam melden. Thomas Lüthi kwam er ook bij en raakte in duel met Vierge, waarbij de Spanjaard in het grind eindigde en waarvoor Lüthi een zogenaamde long lap penalty kreeg.

In de tweede helft van de race kwam Schrötter weer naar voren, via Lecuona en Binder reed hij naar plek twee, achter leider Marquez. Die kwam geen moment meer in de problemen en won met afstand, voor Binder en de behoorlijk blije Schrötter. Lecuona gooide plek vier weg door in de laatste bocht nog onderuit te glijden. Bo Bendsneyder eindigde als zestiende, minder dan een seconde buiten de punten.