Motorcrosser Gajser loopt verder uit in het WK

Tim Gajser heeft opnieuw goede zaken gedaan op weg naar de wereldtitel motorcross. De Sloveen won zondag de MXGP van Indonesië. Antonio Cairoli, zijn grootste concurrent in het WK, is nog herstellende van een schouderblessure.

In de zware tropische omstandigheden in Palembang reed Gajser in de eerste race dominant naar de overwinning. De Brit Max Anstie werd op zes seconden tweede. Op de derde plaats eindigde Jeremy Seewer uit Zwitserland. Bij afwezigheid van de geblesseerde Jeffrey Herlings was Glenn Coldenhoff op de vijfde plaats de beste Nederlander. Brian Bogers was twaalfde en Jordi van Nobelen zeventiende.

In de tweede race nam Gajser opnieuw de leiding maar na een valpartij werd hij voorbij gegaan door Romain Febvre en Seewer. Gajser wist de Zwitser te verschalken maar Febvre bleef buiten bereik. Voor de Fransman was dit zijn eerste overwinning van het seizoen. Coldenhoff reed een sterke wedstrijd en finishte op de derde plaats. Bogers finishte ook in de top tien, de Brabander werd achtste. Van Nobelen deed het één plaats minder goed dan in de eerste race.