UFC: snelste knockout in geschiedenis UFC

Vijf seconden had Jorge Masvidal nodig om de ervaren Ben Askren knockout te krijgen. Eigenlijk sneller, maar de scheidsrechter stond niet dichtbij genoeg om het gevecht sneller te stoppen, zo onverwacht kwam de verwoestende knie van Masvidal.

Beide vechters stonden als voorprogramma van het titelgevecht tussen legende Jon Jones en underdog Thiago Santos, maar het korte gevecht tussen Masvidal en Askren zal de wereld overgaan.

Askren, ongeslagen kampioen bij Bellator MMA en ONE Championship, vocht zijn tweede gevecht bij de UFC. Na een ogenschijnlijk controversiële overwinning op de gevaarlijke Robbie Lawler stond hij dichtbij een UFC-titelgevecht tegen huidig kampioen Kamaru Usman. Masvidal moest alleen nog even van de mat geveegd worden.

Hoe anders liep dat voor 'Funky'. Na het luiden van de bel voor het begin van de eerste ronde knalde beide vechters naar voren, Askren wilde direct naar de grond en dook naar de benen van Masvidal. 'Gamebred' sprong echter de lucht in en ramde zijn knie keihard naar voren, hard landend op de slaap van Askren. Askren verstijfde en viel direct buiten bewustzijn.

Het lijkt erop dat het opkomende titelgevecht in de weltergewichtsdivisie onverwacht de naam van Masvidal draagt.

Jon Jones vs Thiago Santos
De onnavolgbare Jones mocht voor de tiende keer zijn UFC-titel in de lichtzwaargewichtsklasse verdedigen, deze keer tegen Santos die inmiddels drie overtuigende overwinningen geboekt heeft sinds hij overstapte vanuit het middengewicht. Santos was overtuigend, maar een al vroeg opgelopen knieblessure gooide roet in het eten voor de Braziliaan.

De strategie van Silva was duidelijk: trap de dunne beentjes van de kampioen kapot en ga daarna voor de overwinning. Die strategie leek te werken, Jones wist geen trap te blokken en de binnenkant van zijn linkerdij begon al flink op te zwellen. Helaas voor Santos knapte er wat in zijn knie na een harde trap en daarna ging het bergafwaarts voor de stugge Muay Thaivechter.

Jones nam het gevecht in de derde ronde over. Een bewonderende aanpak van het gevecht kan Jones niet ontzegd worden. Jones voelde zich zo onaantastbaar dat hij Thiagos met zijn eigen vechtstijl wilde afmaken, het gevecht belandde daardoor geen moment op de grond, waar Jones zo supergevaarlijk is en Santos enorm kwetsbaar. De lange benen en stijlvolle ellebogen van de kampioen belandden feilloos op het lichaam van zijn tegenstander.

Een krappe overwinning was het wel, zelfs één jurylid vond dat Silva de titel mocht overnemen van de kampioen, maar twee juryleden zagen dat Jones de kampioensgordel weer mee mocht nemen.

Amanda Nunes vs Holly Holm
Nunes heeft weer eens laten zien de grootste vrouwelijke vechter op deze aardkloot te zijn. Na een vernietigende KO-overwinning op de brute Cris Cyborg ging Holm de strijd aan. Tevergeefs.

Geen moment leek de voormalig topbokser Holm het op te kunnen nemen tegen de sierlijke Nunes, die kampioen in twee UFC-gewichtsklassen is. Een harde trap op het hoofd van Holm luidde de neergang van de Amerikaanse in. Vlak voor het einde van de eerste ronde greep de scheidsrechter in en mocht Nunes zich voor de vijfde maal kampioen in de UFC-bantamgewichtsklasse noemen.

Meepraten over de UFC of MMA in het algemeen? Bezoek het MMA-forum op FOK!

Volledige uitslag van UFC 239 en daarna nog wat hoogtepunten:
Jon Jones verslaat Thiago Santos na jurybesluit (47-48, 48-47 x2)
Amanda Nunes verslaat Holly Holm na TKO (stoten, ronde 1)
Jorge Masvidal verslaat Ben Askren na KO (knie, ronde 1)
Jan Blachowicz verslaat Luke Rockhold na KO (stoten, ronde 2)
Michael Chiesa verslaat Diego Sanchez na jurybesluit (30-26 x 3)
Arnold Allen verslaat Gilbert Melendez na jurybesluit (30-27 x 3)
Marlon Vera verslaat Nohelin Hernandez na opgave (rear-naked choke, ronde 2)
Claudia Gadelha verslaat Randa Markos na jurybesluit (30-27x 3)
Song Yadong verslaat Alejandro Perez na KO (stoten, ronde 1)
Edmen Shahbazyan verslaat Jack Marshman na opgave (rear-naked choke, ronde 1)
Chance Rencountre verslaat Ismail Naurdiev na jurybesluit (29-27, 29-28, 30-27)
Julia Avila verslaat Pannie Kianzad na jurybesluit (30-27, 30-26 x2)