Dalla Porta wint mooie Moto3-race op Sachsenring

Lorenzo Dalla Porta heeft de Grand Prix van Duitsland in de Moto3 gewonnen. De Italiaan vocht zich in een spannende race op de Sachsenring in de slotfase naar de overwinning.

Vanaf plek vijf kende Romano Fenati de beste start: hij pakte de leiding, voor Marcos Ramirez, Kaito Toba, polesitter Ayumu Sasaki en Dalla Porta. Rond de tiende plek gingen Alonso Lopez en - zoals zo vaak - Gabriel Rodrigo al snel onderuit, terwijl zes man zich losreden: de genoemde vijf mannen, met Jakub Kornfeil er nog bij.

De groep groeide al snel en na een kleine tien ronden deden tien man voorin mee, terwijl vooral Ramirez en Dalla Porta op de eerste plekken reden, met ook John McPhee er nog bij. Halverwege de race ging het in de kopgroep fout voor Toba en Albert Arenas, voorin reed Ramirez enkele ronden op kop, tot teamgenoot Dalla Porta hem weer terugpakte.

Met nog vier ronden te gaan kwam ook titelkandidaat Aron Canet zich in de kopgroep melden, waar inmiddels acht man om de leiding streden. Bij het ingaan van de laatste ronde nam Canet zelfs de leiding in een duel met titelrivaal Dalla Porta. In de voorlaatste bocht schoven Dalla Porta en teamgenoot Ramirez voorbij Canet, die zo genoegen moest nemen met een alsnog indrukwekkende derde plek, achter Ramirez.