Inbrekers blijken brandstichters, twee mannen opgepakt

Alerte getuigen hebben de politie afgelopen nacht op het spoor gezet van twee mannen die verdacht worden van het in brand steken van twee bakwagens op de Kapitein Rondairestraat in Tilburg. De politie arresteerde het tweetal omstreeks 03:00 uur respectievelijk op de Kapitein Nemostraat en de Jules Verneweg. Het gaat om een 27-jarige Tilburger en 31-jarige man uit Weelde (België).

De politie kreeg een melding dat er rondom drie geparkeerde bakwagens op de Kapitein Rondairestraat twee personen verdacht rond liepen. De melder dacht dat het om inbrekers ging. Diverse politie eenheden gingen direct ter plaatse. De dienders die als eerste ter plaatse waren zagen dat in de cabine van de middelste wagen brand was ontstaan. Een verdachte kon direct worden aangehouden, een tweede vluchtte richting de Jules Verneweg. Hij werd achterhaald en ook gearresteerd.

De brandweer heeft de branden geblust. Een derde bakwagen en het pand waar tegen de voertuigen geparkeerd stonden liepen lichte schade op. In de omgeving werd de auto van een van de verdachten aangetroffen. Het voertuig is 'vierkant' getakeld en wordt op sporen onderzocht.