Eerste MotoE-race ooit blijkt kort maar krachtig, Tuuli wint

Motorcoureur Niki Tuuli heeft de allereerste race ooit gewonnen in de MotoE World Cup, de nieuwe elektrische klasse voor motoren. Op de Sachsenring ging de klasse zondag dan echt van start, nadat een grote brand vlak voor de openingsrace in Spanje - waarbij ongeveer alles afbrandde - eerder dit jaar voor uitstel zorgde.

Bij de start knalde Bradley Smith van de zevende plek naar de leiding, maar Mike di Meglio ging hem al snel voorbij en werd gevolgd door polesitter Niki Tuuli. Eric Granado vertrok vanaf plek drie en de Braziliaan verknalde het: hij viel terug naar de vijftiende plek. De van plek twee gestartte Hector Garzo verloor ook iets, maar sloot op de vierde plek keurig aan.

Garzo kon zich niet echt in het gevecht om de leiding mengen, maar voor hem werd wel stevig gevochten. Tuuli, Smith en Di Meglio namen allemaal de leiding in handen, maar het was de Fin die als eerste een klein gaatje wist te slaan. Dat hield hij vol tot het vroegtijdige einde: Lorenzo Savadori schoof in het achterveld onderuit, zijn motor knalde hard tegen de barrière aan en de race moest daardoor gestaakt worden.

Tuuli pakte zo de eerste MotoE-zege ooit, voor Smith, Di Meglio, Garzo, Matteo Ferrari, Alex de Angelis, Xavier Simeon, de nog aardig naar voren gekomen Granado en oude rot Sete Gibernau.