Rast na safety car-mazzel dominant in DTM-race Norisring

René Rast heeft de eerste van twee DTM-races op de Norisring gewonnen. De Duitser kende niet voor het eerst flink wat geluk met de timing van de safety car, gelijk na zijn pitstop, en was vervolgens ongenaakbaar.

Bij de start kwam Rast vanaf plek vier pas op gang nadat iedereen er wonder boven wonder voorbij kwam zonder hem te raken. Polesitter Nico Müller behield de leiding, voor Bruno Spengler, Philipp Eng, Jamie Green en Timo Glock. Vijf man kwamen gelijk al naar binnen voor hun verplichte pitstop, aangevoerd door de van plek negen vertrokken Robin Frijns. Rast en Daniel Juncadella kwamen er na hun pitstop precies voor op het moment dat de safety car naar buiten kwam: Pietro Fittipaldi kwam stil te staan.

Müller behield de leiding bij de herstart, Eng duwde en kneep zich langs Spengler naar plek twee. Glock vertrok ook lekker en schoof door naar plek drie, maar ging bij de hairpin in de rondte en werd aangetikt door Jonathan Aberdein: einde verhaal. Frijns kwam na twintig minuten al voor de tweede keer binnen en viel dus flink terug, Müller en Spengler waren de enige van de toppers die nog niet naar binnen waren geweest. Spengler deed dat even later en viel terug naar plek tien, Müller zakte kort daarop na zijn stop naar de zevende stek.

Iedereen had zo de pitstop gemaakt - Frijns was inmiddels uitgevallen - en Rast had de leiding in handen, voor Joël Eriksson en Marco Wittmann. De als laatste gestopte Müller had het tempo in de slotfase lekker te pakken en werkte zich op naar plek drie, waarna hij Eriksson met drie ronden te gaan aan kon vallen. Rast pakte met groot machtsvertoon de zege, een kleine halve minuut later kwam Müller als tweede over de streep, nadat hij Eriksson in de laatste bocht van de race nog verschalkte.