Zweedse voetbalsters derde op WK

Zweden is zaterdag derde geworden op het WK voetbal voor vrouwen. De ploeg van bondscoach Peter Gerhardsson versloeg Engeland met 2-1.

Zweden kwam al na elf minuten op voorsprong. De Engelse verdedigster Alex Greenwood ging in de fout bij een voorzet van Fridolina Rolfo en Kosovare Asllani kon vervolgens de bal in het doel werken. Tien minuten later maakte Sofia Jakobsson via een bal in de verre hoek de 2-0.

Na een half uur spelen maakte Francesca Kirby de aansluitingstreffer. Twee minuten later dacht Engeland zelfs op gelijke hoogte te komen maar het doelpunt van Ellen White werd met tussenkomst van de VAR afgekeurd vanwege hands.

Na rust voerde Engeland de druk op maar tot grote kansen kwam het nauwelijks meer. In de slotfase werd een bal van Lucy Bronze van de Zweedse doellijn gehaald door Nilla Fisher.