Teunissen: "Dit is niet te geloven"

Voorafgaand aan de eerste etappe van de Tour de France was het plan om Dylan Groenewegen uit te spelen in de massasprint, maar hij kwam op anderhalve kilometer voor de finish ten val. Toch kon Jumbo-Visma juichen aan de meet nadat Mike Teunissen verrassend de openingsetappe won in de massasprint.

"Ik kan het niet geloven. We zijn al maanden aan het werken om Dylan Groenewegen hier naar de winst en het geel te loodsen. Op anderhalve kilometer van het einde viel dat plan plots in duigen, omdat Dylan onderuit ging. Ik voelde me nog fris en dus moest ik het zelf proberen", gaf Teunissen na afloop aan.

"Ik zag iedereen sterven in de laatste meters en ik kon zelfs inlopen op Sagan. Op de streep ging ik hem nog net voorbij, het is echt niet te geloven. Ik had Wout (Van Aert, red.) nog bij mij en hij kon mij nog wat helpen. Het bleek net genoeg."

"Het was een heel vreemde dag, want ons hoofddoel viel plots weg door die valpartij. Ik hoop dat Dylan toch nog blij zal zijn dat ik als zijn kamergenoot straks de gele trui meebreng op de kamer. Het zal een paar dagen duren vooraleer ik zal beseffen wat ik hier verwezenlijkt heb. Je kan hiervan dromen, maar dat het ook echt uitkomt is fantastisch."

Teunissen, de eerste geletruidrager deze Tour de France, blikte ook even vooruit op de ploegentijdrit van zondag. "Morgen is weer een doel voor ons. Hopelijk is Dylan oké en ben ik dan ook goed hersteld. We gaan alles geven om Steven Kruijswijk in een goede positie te brengen."