Ex-Beatle McCartney huilde jaar lang na dood vrouw

Paul McCartney, de musicus die in 2015 wereldberoemd werd dankzij een samenwerking met Rihanna en Kanye West, kon de dood van zijn vrouw enorm moeilijk verwerken. Linda McCartney stierf in 1998 aan de gevolgen van borstkanker.

"Ik huilde gedurende dat jaar bijna onafgebroken", aldus de voormalig bassist van The Beatles. "Je verwacht haar elk moment de kamer binnen te zien komen, de persoon waarvan je zoveel houdt, omdat je dat zo gewend bent."

McCartney trouwde in 1969 met Linda Eastman en twee jaar na het uiteenvallen van The Beatles vomden ze samen de band 'Wings'. Drie jaar voordat ze stierf werd Eastman gediagnosticeerd met borstkanker. "Ik huilde toen zoveel, het was bijna beschamend. Maar het was het enige wat ik op dat moment kon doen."

De moeder van McCartney stierf ook aan de gevolgen van borstkanker, al wist de jonge Paul op dat moment nog niets van die ziekte. "Men praatte er niet over, we hadden geen idee waar mam aan stierf. Ze stierf gewoon", verhaalt McCartney het bizarre afscheid van zijn moeder. "Niemand liet ook enige emotie zien. 'Stiff upper lip'. Tot we op een avond onze vader in een andere kamer hoorden huilen. Dat was tragisch, want we hoorden onze vader nooit huilen."


Linda en Paul McCartney (Foto: Gettyimages)