Stukken over ontslagvergoedingen aan Amsterdamse ambtenaren 'vertraagd'

Meerdere Amsterdamse gemeenteraadsleden zijn niet blij met de manier waarop wethouder Touria Meliani (Personeel en Organisatie) omgaat met het WOB-verzoek van De Telegraaf om informatie over ontslagvergoedingen aan ambtenaren.

De krant vroeg de gemeente Amsterdam september vorig jaar om gegevens over vijf ontslagvergoedingen, waaronder die aan oud-gemeentesecretaris Arjan van Gils, maar heeft nog altijd geen antwoord gekregen. Een woordvoerder van Meliani liet gisteren weten de situatie 'heel vervelend' te vinden.

"Het is pas recent onze kant opgekomen", aldus de woordvoerder. "Dus dat heeft de boel wat vertraagd." Wanneer de informatie wel vrijgegeven wordt is onduidelijk.

Raadsleden hopen dat de gegevens nog voor de komende gemeenteraadsvergadering, die volgende week woensdag en donderdag plaatsvindt, bekend worden. "Dit verzoek is cruciaal in het debat rond Van Gils en wethouder Meliani, in een ontslagvergoedingskwestie waarbij flink is gefaald", zegt Forum voor Democratie-fractievoorzitter Annabel Nanninga tegen de krant. "Hoe flink, dat weten we dus niet als raad. Deze informatie ligt er gewoon en kan zo beschikbaar worden gesteld."

Mochten de gegevens pas later vrijgegeven worden, dan kan er pas na de zomer over gedebatteerd worden.