Bokser Charlo blijft ongeslagen wereldkampioen

Het lukte broer Jermell niet, maar bokser Jermall Charlo slaagde er wel in: hij heeft zijn wereldtitel kunnen verdedigen. Dit weekeinde wordt er nauwelijks op echt topniveau gebokst en dus kijken we nog even terug naar het afgelopen weekeinde, waarin het wat beter was.

In zijn thuisstad Houston verdedigde Charlo (28-0) zijn WBC-wereldtitel in het middengewicht (-72,6kg), met Brandon Adams als uitdager. Die probeerde wel van alles en wist bijzonder knap overeind te blijven, maar het lukte hem niet om het Charlo écht zwaar te maken. De drie juryleden waren duidelijk en unaniem in hun oordeel: Charlo verdedigde zijn titel en is nu niet meer de interimkampioen, maar de échte wereldkampioen.

Ook in Providence werd gevochten in het middengewicht en wel tussen WBO-wereldkampioen Demetrius Andrade (27-0) en de Pool Maciej Sulecki (28-1), die zijn eerste wereldtitelgevecht afwerkte. Andrade was echter een heel stuk sterker en alle drie juryleden wezen hem duidelijk aan als winnaar, waardoor hij zijn titel voor de tweede keer met succes verdedigde.

De hoogtepunten van Charlo vs Adams (Bron: YouTube)

In het supervlieggewicht (-52,2kg) verdedigde Khalid Yafai (25-0) zijn WBA-wereldtitel voor de vijfde keer, dit keer tegen de Dominicaan Norbelto Jimenez (29-8), die in 2014 al eens tot een gelijkspel kwam in een wereldtitelgevecht met Kohei Kono. Dat zat er nu niet echt in: Yafai was een maat te groot en de Brit kreeg alle juryleden ruimschoots met zich mee.

Tot slot trekken we nog even naar het Californische Temecula, waar Richard Commey (28-2) zijn IBF-wereldtitel in het lichtgewicht (-61,2kg) voor het eerst verdedigde. De Mexicaanse veteraan Raymundo Beltran (36-8) bleek niet sterk genoeg: in de eerste ronde ging hij twee keer neer, in de vijfde ronde proefde hij het canvas nog eens en nadat dat in de achtste ronde nog eens gebeurde maakte de scheidsrechter er een einde aan.

De uiterst veelbelovende Dominicaan Carlos Adames (17-0) vocht tot slot om twee Noord-Amerikaanse superweltergewichttitels (-69,9kg). Patrick Day (17-2) bood dapper weerstand, maar de grote Adames bleek toch echt een stuk te sterk en werd unaniem aangewezen als winnaar.