Canyon//SRAM wint openingsploegentijdrit in Giro Rosa

Canyon//SRAM heeft de openingsploegentijdrit in de Giro Rosa, de belangrijkste rittenkoers bij de vrouwen in het wielrennen, gewonnen. De Duitse ploeg was maar liefst 24 seconden sneller dan het Zwitserse Bigla Pro Cycling. Katarzyna Niewiadoma kwam bij Canyon//SRAM als eerste over de streep en is daarom ook de eerste leidster in de Italiaanse rittenkoers.

Net als de afgelopen twee jaar begon de Giro Rosa met een ploegentijdrit. Ditmaal was de afstand achttien kilometer van Cassano Spinola naar Castellania. In de tijdrit over een heuvelachtig parcours was Canyon//SRAM duidelijk de beste. Ze klokte een tijd van 31 minuten en 41 seconden en waren daarmee 24 seconden sneller dan de nummer twee Canyon//SRAM. Het Nederlandse CCC - Liv, met onder meer Marianne Vos, legde beslag op de derde plaats. Ze verloren 45 seconden.

Mitchelton-Scott, de ploeg van topfavoriete Annemiek van Vleuten, werd vierde. Het Australische team moest 53 seconden toegeven op de winnaar. Boels-Dolmans, met een andere Nederlandse favoriete voor de eindzege Anna van der Breggen, werd vijfde. Het Nederlandse verloor meer dan één minuut op Canyon//SRAM.