Zuiderduin/Finder Darts Masters verdwijnt van BDO-kalender

De Finder Darts Masters, vroeger de Zuiderduin Darts Masters, zal niet meer worden georganiseerd. Het toernooi, dat in Egmond aan Zee wordt gehouden, wordt noodgedwongen van de kalender gehaald.

Hoofdsponsor Finder gaf vorig jaar aan te stoppen met de sponsoring van het toernooi. Een nieuwe sponsor werd niet gevonden. Richard Nan, mede-organisator van het toernooi, had deze beslissing niet zien aankomen. "Elk jaar stegen de kijkcijfers, met de editie van 2018 als hoogtepunt met een totaalbereik dat boven een miljoen is uitgekomen. Wij hadden dan ook al een mediacontract afgesloten voor de komende drie jaar. Er lag een fantastisch exposurepakket voor een nieuwe hoofdsponsor klaar."

Desondanks is het niet gelukt een nieuwe sponsor te vinden. "Op basis van de huidige situatie zijn wij genoodzaakt het mediacontract op te zeggen en de spelers, dartsbond en overige betrokkenen te informeren", aldus Nan.

Glen Durrant zal de boeken ingaan als de laatste winnaar van de Finder Darts Masters. ‘Duzza’ versloeg Richard Veenstra vorig jaar in de finale. De Engelsman won het toernooi eerder in 2015 en 2016. Raymond van Barneveld (1995, 2001, 2003 en 2004) en Danny Noppert (2017) zijn de enige Nederlandse toernooiwinnaars bij de heren in de geschiedenis van de Zuiderduin/Finder Darts Masters. Bij de vrouwen wisten Francis Hoenselaar (1995) en Aileen de Graaf (2013 en 2017) voor een Nederlandse eindzege te zorgen. Lisa Ashton won het damestoernooi in 2018.