Nederlandse vrouwen uitgeschakeld op WK beachvolleybal

Op het WK beachvolleybal in Hamburg zijn de Nederlandse vrouwenteams uitgeschakeld. Joy Stubbe en Marleen van Iersel verloren in twee sets van Sara Hughes/Summer Ross uit Amerika, terwijl Sanne Keizer en Madelein Meppelink verloren van het Canadese tweetal Sarah Pavan en Melissa Humana-Paredes.

Stubbe/Van Iersel kwam als eerste in actie. Het Nederlandse koppel had tot nu alle vier de wedstrijden dit WK gewonnen, maar in achtste finales waren ze vooral in de eerste kansloos tegen Hughes/Ross. In de tweede set lag het spel dichter bij elkaar, maar toch de winst in de tweede set ook naar het Amerikaanse duo: 14-21, 19-21.

Keizer en Meppelink namen het in de achtste finales op tegen Pavan en Paredes uit Canada. Na twee sets was de stand volledig in evenwicht, maar in de derde set had het Canadese duo al snel een voorsprong te pakken en gaven deze niet meer uit handen: 18-21, 21-18, 9-15.

Door de nederlaag zijn er geen Nederlandse vrouwenteams in het toernooi. Later op de avond spelen nog wel Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hun achtste finale.