Haase en Wawrinka uitgeschakeld in tweede ronde Wimbledon

Robin Haase is in de tweede ronde van Wimbledon uitgeschakeld. Milos Raonic was in drie sets te sterk voor de Nederlander: 7-6, 7-5 en 7-6. Stan Wawrinka werd verrassend uitgeschakeld door de jonge Amerikaan Reilly Opelka.

Haase begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de eerste set bij een stand van 5-6 een setpoint. In de game overstrekte hij echter zijn knie waardoor hij de game verloor. De tiebreak werd vervolgens eenvoudig door de Canadese nummer zeventien van de wereld gewonnen.

In de tweede set ging het tot 5-5 gelijk op, daarna brak Raonic de service van de Nederlander. Dankzij zijn sterke service trok hij vervolgens de set naar zich toe.

Raonic kreeg in de derde set last van zijn enkel en was daardoor minder beweeglijk. Door zijn service als wapen te gebruiken wist hij toch zijn games te winnen. In totaal sloeg de Canadees van Montenegrijnse afkomst 32 aces.

Voor Wawrinka zit Wimbledon er ook op. De Zwitser verloor in een vijfsetter van Reilly Opelka: 7-5, 3-6, 4-6, 6-4 en 8-6. De 21-jarige Amerikaan maakte dit jaar zijn debuut op het gras van Wimbledon.