Politie zoekt specifieke getuige van zware mishandeling

In het onderzoek naar een zware mishandeling aan de Joos Banckersweg in Amsterdam, gepleegd op zondag 2 december 2018, is de recherche op zoek naar een specifieke getuige. Deze man zou beelden hebben gemaakt van de mishandeling. De recherche wil die beelden graag bekijken.

Op die betreffende zondag heeft het 21-jarige slachtoffer rond 16:05 uur een verkoopafspraak aan de Joos Banckersweg. Die afspraak is online tot stand gekomen. De koper (het slachtoffer) en de verkoper (verdachte) ontmoeten elkaar in een portiek en al snel bedreigt de verdachte het slachtoffer met een vuurwapen. Het slachtoffer weet zich met geweld los te maken van de verdachte en rent weg. Dan komen er vijf mannen op het slachtoffer af. In ieder geval drie van de mannen mishandelen hem op zeer gewelddadige wijze. Ook beroven zij hem van het geld dat hij bij zich heeft.

Verdachte aangehouden
In het onderzoek is op 25 april 2019 een 17-jarige verdachte uit Amsterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij deze zaak. De Amsterdammer werd op 27 juni 2019 door de raadkamer geschorst. Dit betekent dat hij het verdere proces onder bepaalde voorwaarden in vrijheid mag afwachten.

Specifieke getuige gezocht
Het onderzoek naar andere verdachten is nog altijd in volle gang. Onlangs is duidelijk geworden dat een getuige beelden zou hebben gemaakt van de mishandeling. Uiteraard willen rechercheurs deze beelden bekijken. Bent u die persoon die op zondagmiddag 2 december even na 16:05 uur beelden heeft gemaakt van een mishandeling aan de Joos Banckersweg of weet u wie dit is? Neem dan contact op met de Opsporingstiplijn via 0800-6070. Anoniem melden kan via 0800-7000.