15-jarige Gauff schakelt Venus Williams uit; Osaka overleeft openingsronde niet

Tijdens de eerste dag van het tennistoernooi van Wimbledon zijn tijdens het vrouwentoernooi meteen twee grote namen gesneuveld. Venus Williams verloor in de eerste ronde van de pas 15-jarige Cori Gauff met tweemaal 6-4. Ook de nummer twee van de wereld Naomi Osaka verloor in de eerste ronde. De Japanse verloor in twee sets van Yulia Putintseva: 7-6 (4) 6-2.

De pas 15-jarige had zich via de kwalificaties geplaatst voor het hoofdtoernooi en na afloop had ze gezegd dat ze hoopte op een duel met Serena of Venus. De loting wees uit dat ze het op moest nemen tegen vijfvoudig winnares Venus Williams en meteen vanaf de start maakte de jonge Amerikaanse indruk tegen haar 39-jarige landgenote. Een break was voldoende voor de winst in de eerste set. Ook in de tweede set kwam Gauff op een break voorsprong, maar die wist de ervaren Williams nog weg te werken. Gauff was daar niet van onder de indruk en brak meteen opnieuw de service van Williams, waarna de jonge Amerikaanse het op het vierde wedstrijdpunt afmaakte.

Eerder op de dag sneuvelde ook Osaka. De nummer twee van de wereld en regerend kampioen van de Australian Open en de US Open verloor in twee sets van Putintseva, waarvan ze twee weken ook al verloor. Ook voor Aryna Sabalenka zit het toernooi er al op. De als nummer tien geplaatst op Wimbledon verloor in twee sets van Magdalena Rybarikova

Karolína Plísková en Simona Halep wisten zich wel te plaatsen voor de tweede ronde. Allebei de tennissters hadden moeite met hun tegenstandsters, maar ze allebei de wedstrijden in twee sets. Ook top tien-speelster Elina Svitolina staat in de volgende ronde na winst op Daria Gavrilova.

15-jarige Gauff viert de winst tegen ervaren Williams (Pro Shots / Action Images)
15-jarige Gauff viert de winst tegen ervaren Williams (Pro Shots / Action Images)