Beachvolleybalsters Stubbe/Van Iersel als groepswinnaar naar volgende ronde op WK

Op de vierde dag van het WK beachvolleybal in Hamburg hebben Joy Stubbe en Marleen van Iersel hun derde en laatste groepswedstrijd gewonnen. Het Nederlands koppel won overtuigend van Cousin Maita en Marie Letendrie uit Mauritius: 21-5, 21-8. Van Iersel en Stubbe hebben nu al hun drie groepswedstrijden gewonnen en zijn dan ook automatisch groepswinnaar.

Stubbe en Van Iersel, als 31ste geplaatst, waren al verzekerd van de tweede ronde van het WK in Hamburg, nadat ze eerder wonnen van Brooke Swea/Kerri Walsh Jennings (21-15, 19-21, 15-9) en Mariafe Artacho en Talique Clancy (21-19, 24-22). In de derde wedstrijd hadden ze totaal geen moeite met het team uit Mauritius.

Dinsdag spelen Madeleine Meppelink en Sanne Keizer hun derde groepswedstrijd. Ook dit Nederlands team is al zeker van de volgende ronde, maar spelen tegen de Zwitsers Tanja Hüberli/Nina Betschart voor groepswinst. Beide teams wonnen de eerste twee wedstrijden de poule.

Ook Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen komen dinsdag in actie voor hun derde groepswedstrijd. De wereldkampioenen uit 2013 is nog niet zeker van een plaats in de volgende ronde. Alle vier de ploegen in de poule staan op één winstpartij en een verliespartij. Ze spelen dinsdag tegen de Amerikanen Phil Dalhausser/Nick Lucena.