Remedy Entertainment verkrijgt rechten Alan Wake

De rechten voor Alan Wake zijn weer terug bij de oorspronkelijke ontwikkelaar, Remedy Entertainment. Wat dit betekent voor een mogelijke remake of een vervolg, is nog niet bekend.

Alan Wake kwam in 2010 uit als een exclusive voor de Xbox 360. In deze bovennatuurlijke thriller volg je het verhaal van een beroemde schrijver in het fictieve dorpje Bright Falls, Washington. In 2012 kwam de spin-off Alan Wake’s American Nightmare op de markt voor Microsofts console. Beide titels zijn ook beschikbaar voor pc. Of deze in de toekomst ook naar andere platforms komen is op dit moment onduidelijk.

"Het enige wat we willen verduidelijken is dat Remedy nu de rechten in bezit heeft, en dat we Alan Wake naar andere platforms zouden kunnen brengen, mochten we dat willen. Op dit moment hebben we niets aan te kondigen," was het antwoord van de ontwikkelaar op navraag van Gamespot. Toch lijkt een port voor PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch voor de hand te liggen.

Op dit moment is de aandacht van de ontwikkelaar echter volledig gericht op Control, dat op 27 augustus uitkomt voor PlayStation 4, Xbox One en pc. In deze third person actiegame speel je als Jesse Faden. Jouw missie is het om bovennatuurlijke vijanden die ons bestaan bedreigen te onderzoeken en te bestrijden.

Alan Wake