Man die Hania ontvoerde langer vast

De verdachte die afgelopen vrijdag werd aangehouden naar aanleiding van de vermissing van de 12-jarige Hania, is maandagmiddag voor 14 dagen in bewaring gesteld door de rechter-commissaris van de rechtbank Rotterdam. De 49-jarige man uit Amerika wordt verdacht van het onttrekken van het meisje aan het wettig gezag en ontucht.

Het meisje verliet donderdagmiddag 27 juni haar school. Ze zou rond 15:00 uur thuiskomen maar kwam daar niet aan. Op vrijdag 28 juni werd zij, na een intensieve en goede samenwerking tussen de politie, Openbaar Ministerie, KMAR en de Amerikaanse autoriteiten, teruggevonden in een hotel in het centrum van Rotterdam.

Bij het aantreffen van het meisje werd de 49-jarige verdachte aangehouden op verdenking van de onttrekking aan het wettig gezag. Uit nader onderzoek kwam ook de verdenking van ontucht met het meisje naar voren.

Het onderzoek naar wat er met het meisje precies is gebeurd tussen het tijdstip van haar verdwijning en het moment dat zij werd aangetroffen wordt voortgezet. Ook onderzoekt de politie, zowel in Nederland alsook in Amerika, hoe de verdachte met haar in contact is gekomen en wat dat contact inhield.

De verdachte zit in volledige beperkingen, wat inhoudt dat hij met niemand behalve met zijn advocaat contact mag hebben.