Petitie tegen lhbt-indoctrinatie door Jeugdjournaal

Op Citizingo.org is opnieuw een petitie gestart om lhbt-indoctrinatie bij het Jeugdjournaal tegen te gaan: "Na het eerdere incident met meisje Fenna dat werd ingezet om meer LHBT-’openheid’ te pushen bij Donald Duck, gaat het Jeugdjournaal nu nog verder in de ingeslagen richting door op vrijdag 21 juni een jongetje van negen te laten zien dat volledig als travestiet gekleed gaat. Dit werd geframed in het kader van 'jezelf kunnen zijn'."

Volgens de petitie is het duidelijk dat het hier niet gaat een bericht met nieuwswaarde, maar om een doelbewuste poging om dergelijk gedrag in de ogen van de kinderen die naar het Jeugdjournaal kijken te normaliseren. Het item opent met een emotioneel muziekje, om het allemaal nog indringender binnen te krijgen bij de jeugdige kijker. De voice-over vertelt vervolgens dat dít nu is waar het jongetje gelukkig van wordt: zich kleden als een vrouw.

Staatsopvoeding
De petitie vervolgt met: "Hier is geen sprake meer van enige vorm van objectieve verslaggeving, maar eerder van staatsopvoeding. Het betreft immers een publieke zender en een programma dat in opdracht van de overheid, met belastinggeld wordt gemaakt."

De petitionarissen willen dat deze indoctrinatie bij het Jeugdjournaal stopt. Daarom richten ze een petitie aan de commissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van de Tweede Kamer, die ook over media gaat. Omdat het Jeugdjournaal door de NOS volgens een wettelijke opdracht gemaakt wordt, is de minister hiervoor verantwoordelijk. Ze vragen de commissieleden daarom de minister aan te spreken op deze ontwikkelingen bij het Jeugdjournaal.

Volgens de petitie moet de minister dan om de tafel gaan zitten met de verantwoordelijken bij de NOS. Ze willen dat de redactie van het Jeugdjournaal op het matje moet worden geroepen. Hun boodschap: "Het nieuws voor kinderen moet zoveel mogelijk ideologisch neutraal zijn en objectiviteit nastreven."

De petitie is hier te vinden