HaÔti stunt in Gold Cup en knikkert Canada eruit

Haïti staat voor het eerst in 42 jaar weer in de halve finales van de CONCACAF Gold Cup, het Noord- en Midden-Amerikaans voetbalkampioenschap. De ploeg won in het Amerikaanse Houston met 3-2 van Canada na een indrukwekkende comeback.

Dankzij Jonathan David en Lucas Cavallini kwam Canada binnen een half uur op 0-2, maar vijf minuten na rust was Duckens Nazon trefzeker: 1-2. Hervé Bazile tekende twintig minuten later vanaf elf meter voor de 2-2 en Wilde-Donald Guerrier bracht Haïti zes minuten later op 3-2. De ploeg haalde in 1977 en 1971 de finale, in 1973 lukte dat in eigen land ook en werd die zelfs gewonnen, waardoor Haïti zich plaatste voor het WK van 1974.

Zonder PSV'er Erick Gutierrez in de basis, maar met captain Andrés Guardado op het veld won Mexico van Bryan Ruiz' Costa Rica. Raul Jimenez bracht Mexico kort voor rust op 1-1, maar niet lang na de onderbreking was Ruiz vanaf elf meter trefzeker. Er moesten vervolgens penalties genomen worden, waarin Jimenez met een misser begon. Costa Rica kwam op 1-2, maar twee missers deden ze de das om en Carlos Salcedo schoot Mexico vervolgens naar de laatste vier.