Jakobsen nieuwe Nederlands kampioen wielrennen

Fabio Jakobsen is de nieuwe Nederlandse kampioen wielrennen. De snelle Nederlander was na 223,4 kilometer de snelste in een massasprint. Hij won de sprint voor Danny van Poppel, maar die werd later gedeclasseerd nadat hij Ramon Sinkeldam hinderde. Moreno Hofland werd de nieuwe nummer twee en Bas van der Kooij mocht mee op het podium.

Op het vlakke parcours in Epe was het Nederlands kampioenschap gemaakt voor de sprinters, maar Nederlands beste sprinter Dylan Groenewegen was afwezig, doordat het niet in zijn schema past voor de Tour de France.

In het begin reed er een vroege kopgroep weg van negen renners: Koen Bouwman, Jos van Emden (beiden Jumbo-Visma), Elmar Reinders, Oscar Riesebeek (beiden Roompot-Charles), Arne Peters (Alecto), Thijs de Lange (Metec-TKH), Wesley Kreder (Wanty), Adriaan Janssen (MonkeyTown).

De kopgroep kreeg maximaal negen minuten van het peloton, waarna verschillende ploegen begonnen te jagen op het peloton. Het peloton slaagde in zijn opzet door op anderhalve kilometer Elmar Reinders, de laatste vroege vluchter van de kopgroep, terug te pakken.

De sprint kon op gang komen en Jumbo-Visma deed dat voor Van Poppel. Mike Teunissen trok de sprint aan voor Van Poppel, waarna hij het moest afmaken. De sprinter van Jumbo-Visma begon er al vroeg aan en werd makkelijk gepasseerd door Jakobsen, die daarmee zijn eerste nationale titel pakte uit zijn carrière.


Fabio Jakobsen komt juichend over de streep. (Pro Shots / Erik Pasman)