Thuisfans juichen voor superzwaargewicht op Europese Spelen

Op de Europese Spelen in Minsk is het worstelen zondag afgesloten. Op de slotdag van het evenement stonden nog drie gewichtsklassen op het programma in het Grieks-Romeins worstelen.

Het goud in de klasse tot 87 kilogram ging naar een man met een bijzonder verhaal: Zhan Beleniuk is de zoon van een Oekraïnse moeder en een Rwandese vader, die in Kiev een pilootopleiding volgde en in de Rwandese burgeroorlog om het leven kwam. Beleniun won in het worstelen olympisch zilver in Rio en werd in 2015 wereldkampioen. In de finale in Minsk gaf hij de Azeri Islam Abbasov het nakijken, brons ging naar de Hongaar Viktor Lorincz en de Pool Arkadiusz Kulynycz.

Olympisch- en drievoudig wereldkampioen Artur Aleksanyan, een van Armenië's grootste sporters ooit, pakte het goud bij de mannen tot 97kg. In de finale was hij een maat te groot voor thuisfavoriet Aliaksandr Hrabovik. De Noor Felix Baldauf pakte knap een bronzen medaille, net als de Rus Aleksandr Golovin.

Bij de superzwaargewichten tot 130kg, het laatste worstelonderdeel in Minsk, konden de thuisfans juichen: Kiryl Hryshchanka vocht zich verrassend langs wereldkampioen Sergey Semenov en klopte de Georgiër Iakob Kajaia in de finale. Semenov pakte overtuigend het brons, de Iraanse Azeri Sabah Shariati deed dat iets minder overtuigend ook.