Beachvolleybalsters al door naar volgende ronde op WK na nieuwe winst

De Nederlandse beachvolleybalteams hebben hun goede start een vervolg gegeven op het WK beachvolley in Hamburg. Vrijdag wonnen alle drie de Nederlandse teams hun openingswedstrijd en vandaag pakte Marleen van Iersel/Joy Stubbe en Sanne Keizer/Madelein Meppelink de winst in hun tweede groepswedstrijd. Door de zeges zijn deze bechvolleybalduo's al door naar de volgende ronde. Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen spelen pas in de avond hun tweede groepswedstrijd.

Van Iersel en Stubbe hadden vrijdag een knappe overwinning geboekt op het Amerikaanse duo Brooke Sweat/Kerri Walsh Jennings en ook vandaag pakte het Nederlands team de winst. In twee spannende sets was Van Iersel en Stubbe te sterk voor als zevende geplaatste Australische duo Mariafe Artacho del Solar/Taliqua Clancy: 21-19, 22-20.

Keizer en Meppelink hadden het in de tweede poulewedstrijd het iets gemakkelijker. Ook dit Nederlands duo moest het opnemen tegen een Australisch team: Nicole Laird en Becchara Palmer. Keizer en Meppelink kwamen nooit in de problemen en wonnen met 21-16, 21-12.

Update 20.22

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben hun tweede wedstrijd bij de WK beachvolleybal in Hamburg verloren. Het als 19de geplaatste Nederlandse duo, dat in 2013 de wereldtitel veroverde, verloor met 20-22, 19-21 van de Argentijnen Julian Amado Azzad en Nicolas Capogrosso.