Fernandez wint Moto2-race vol crashes in Assen

Augusto Fernandez heeft zijn eerste zege in de Moto2 te pakken. De Spanjaard won de Grand Prix van Nederland op het TT Circuit van Assen, waar de een na de ander onderuit ging. Bo Bendsneyder was een van de eersten, nadat hij al een moeilijk weekeinde kende.

Brad Binder pakte bij de start de leiding door polesitter Remy Gardner te verschalken, terwijl Xavi Vierge vanaf de derde plek achter Binder zijn plekje vond. Sam Lowes kwam ook al snel naar voren en nam even de leiding over, maar die werd door Binder snel teruggepakt.

Ondertussen kende Gardner een bijzonder ongelukkige race. Hij viel alsmaar verder terug en nog voor de race halverwege was lag hij in het grind, terwijl Augusto Fernandez voorin de koppositie pakte. Voor Lowes was het ook weer eens snel klaar: de Brit zocht zijn vertrouwde plekje in de grindbak op, hoewel het dit keer toch echt de schuld was van Jorge Martin, die zijn voorwiel wegtikte.

Van karma zal wellicht geen sprake zijn geweest, maar een paar rondjes later was Martin zelf klaar nadat hij onderuit schoof. Alex Marquez kende een sterke race en nam vlak achter Binder plaats op de tweede stek, voor Fernandez en Lorenzo Baldassarri, maar ook achter hen was van grote gaten nog zeker geen sprake.

In het gevecht om de voorste plekken kreeg Vierge een klein tikje van Fernandez, waardoor hij onderuit ging. Enea Bastianini knalde er vol overheen, Thomas Lüthi raakte zijn motor ook, maar bleef overeind. Marquez nam in de chaos de leiding over van Binder, Baldassarri schoof langs Fernandez naar de derde plek.

Het bleef een zeer chaotische race en dit keer was het behoorlijk beslissend. Baldassarri probeerde veel te enthousiast de leiding over te nemen van Marquez en de twee leiders in de race gingen allebei onderuit. De spanning was daarmee uit de race: Fernandez pakte zijn eerste zege, Binder eindigde als tweede en plek drie ging ineens naar de verder onzichtbare Luca Marini. Lüthi werd vierde en nam de kampioenschapsleiding over van Marquez.