De Vries ondanks probleem 3e in F2, Sette Camara wint

Sergio Sette Camara heeft zijn eerste zege van het Formule 2-seizoen te pakken. De Braziliaan won op de Red Bull Ring in Oostenrijk de sprintrace, waarin Nyck de Vries net als zaterdag de derde plek naar huis reed. De Nederlander gaat zo nog altijd ruim aan de leiding in het kampioenschap.

De Vries kende vanaf de zesde plek een geweldige start: na twee bochten lag hij al op de derde plek, waarna hij Louis Deletraz en ook al snel leider Jordan King te grazen nam. Lang duurde het feestje niet: na een handvol ronden viel de ART-auto van de Nederlander ineens even stil, om een paar seconden later - en met vijf plekken verlies - ineens weer op gang te komen.

Deletraz nam de leiding in het wat chaotische moment over van King, maar werd zelf niet veel later gepasseerd door Sergio Sette Camara. Teamgenoten Zhou Guanyu en Luca Ghiotto reden ondertussen op drie en vier, De Vries was de volgende die King passeerde en pakte zo plek vijf terug.

Met nog acht ronden te rijden ging het fout voor Deletraz, die nog altijd vlak achter Sette Camara reed. De Zwitser kreeg ineens met een remprobleem te maken en schoot met enige vaart door het grind de bandenstapel in. Ghiotto had inmiddels teamgenoot Zhou gepasseerd en door het wegvallen van Deletraz reden ze zo beiden op een podiumplek, voor De Vries.

Na de door Deletraz veroorzaakte safety car viel Zhou flink terug, wat De Vries naar plek drie bracht. Sette Camara en Ghiotto waren een maatje te groot en pakten de eerste twee plekken, De Vries hield Mick Schumacher - gestart vanaf plek achttien - met veel moeite van het lijf en pakte de derde plek.