Russische worstelaars beginnen dominant aan Grieks-Romeins toernooi

Op de Europese Spelen in Minsk is het Grieks-Romeins worstelen begonnen met de eerste drie van in totaal zes gewichtsklassen. Dat ging lekker voor Rusland: het land pakte drie keer goud.

In de klasse tot 60kg was het Stepan Maryanyan, wereldkampioen tot 63kg, die iedereen over de mat smeet. Zo moest vicewereldkampioen Victor Ciobanu er in de eerste ronde aan geloven, waarna de Hongaar Erik Torba in de finale het slachtoffer werd. Brons ging naar de Moldaviër Ciobanu en de Georgiër Dato Chkhartishvili.

De klasse tot 67kg ging voor Zaur Kabaloev wat minder soepel, vooral de Wit-Rus Soslan Daurov dwong hem tot het uiterste. Kabaloev won en in de finale klopte hij de Georgiër Shmagi Bolkvadze, winnaar van olympisch brons in Rio. Daurov pakte brons, net als de Serviër Mate Nemes.

De Russische wereldkampioen Aleksandr Chekhirkin begon de klasse tot 77kg met een moeizaam gevecht tegen de Bulgaar Daniel Aleksandrov, won vervolgens twee keer vrij simpel en pakte na een spannende finale tegen de Armeniër Karapet Chalyan het goud. Brons was er voor de Zweed Alex Kessidis en de Hongaarse veteraan Tamaz Lorincz.