Karateka Lardy niet door groepsfase op Europese Spelen

Op de Europese Spelen in Minsk heeft karateka Tyron Lardy in de klasse boven 84 kilogram geen medaille kunnen pakken. In de groepsfase verloor de Nederlander van de Duitse wereldkampioen Jonathan Horne en de Turk Alparslan Yamanoglu.

Tegen de Azeri Asiman Gurbanli kwam het tot een gelijkspel. De titel ging uiteindelijk naar Gurbanli, die in de finale afrekende met de Kroaat Andjelo Kvesic. Horne pakte het brons, net als de Georgiër Gogita Arkania.

Kroatië pakte wel goud bij de mannen tot 84kg en wel dankzij wereldkampioen Ivan Kvesic, die in de finale de Turk Ugur Aktas klopte. Brons was er voor de Italiaan Michele Martina en de Oekraïnse vicewereldkampioen Valerii Chobotar.

Bij de vrouwen tot 68kg pakte Silvia Semeraro uit Italië het goud door de Azerbeidzjaanse wereldkampioene Irina Zaretska te verslaan. Halyna Melnyk uit Oekraïne won het brons, net als Elena Quirici uit Zwitserland.

Laura Palacio Gonzalez uit Spanje pakte het goud bij de vrouwen boven 68kg, waar ze de Turkse Meltem Hocaoglu in de finale versloeg. Titta Keinanen uit Finland ging naar huis met brons, net als de Griekse wereldkampioene Eleni Chatziliadou.

Op het onderdeel kata, waar bepaalde figuren uitgevoerd moeten worden, ging het goud bij de vrouwen naar de Spaanse wereldkampioene Sandra Sanchez, die Viviana Bottaro uit Italië in de finale versloeg. Patricia Esparteiro uit Portugal pakte brons, net als de Turkse Dilara Eltemur.

Bij de mannen was het vicewereldkampioen Damian Quintero uit Spanje die goud won. Hij was in de finale beter dan de Turk Ali Sofuoglu, terwijl de Azeri Roman Heydarov en de Italiaan Mattia Busato brons omgehangen kregen.