NASCAR-coureur Truex zegeviert op eerste road course van het jaar

Voor de NASCAR-liefhebbers keren we nog even terug naar de afgelopen race, waarom ook niet? Er werd voor het eerst dit jaar geracet op een road course: de Sonoma Raceway. Zondag volgt de race op de oval van Chicagoland, een week later gaan de heren naar de spectaculaire Daytona International Speedway.

Met Kyle Larson voor het derde jaar op rij op pole vertrok het veld voor negentig ronden en William Byron pakte gelijk de leiding en ook Chase Elliott ging voorbij Larson. Joey Logano kwam ook naar voren, net als Martin Truex Jr, en kort voor het einde van de eerste stage kwam een deel van de toppers alvast binnen. Byron bleef buiten en won de eerste stage, ruim voor Denny Hamlin en Logano.

Met Elliott op kop begon de tweede stage, maar Truex nam gelijk de leiding over. Gedurende de verder weinig enerverende stage ging de koppositie dankzij een pitstop van koploper Truex naar Hamlin, die de stagewinst pakte, voor Brad Keselowski en Byron, met Truex op de zevende plek. Bij de volgende herstart had Truex de leiding, hoewel Ryan Blaney het hem moeilijk maakte bij het ingaan van de laatste vijftig ronden.

De hoogtepunten van de race (Bron: YouTube)

Kyle Busch werkte zich langzaam op naar de tweede plek, voorbij Elliott en Blaney, maar kon het gat nog naar Truex nog niet dichten. Met dertig ronden te rijden kwam Elliott naar binnen en dat ging fout: hij klaagde over een plotseling verlies aan oliedruk en had het gevoel dat zijn motor elk moment de geest kon geven, dus door zijn naam kon een streep. Ook Busch had het even moeilijk, maar na zijn pitstop leek hij gewoon door te kunnen.

Met tien ronden te gaan kroop Busch richting Truex, die even wat moeite had om Ty Dillon en Michael McDowell op een ronde te zetten. Dat ging echter allemaal goed en met een beetje moeite wist Truex Joe Gibbs-teamgenoot Busch van het lijf te houden, terwijl Blaney op grote afstand derde werd.