Twaalfjarige Hania terecht, verdachte opgepakt

Hania verliet 27 juni omstreeks 12:30 uur haar school aan de Vaandrigstraat in Rotterdam-Crooswijk en vertelde een docent een afspraak te hebben bij de orthodontist. Ongeruste familieleden sloegen aan het einde van de middag alarm omdat het niks voor Hania is om niet stipt thuis te komen.

Politiemedewerkers deelden die zorg. Uit onderzoek bleek dat ze géén afspraak bij de orthodontist had die dag. Familieleden vertelden over eerdere chatcontacten van Hania. Die bleken inmiddels gewist. Andere sporen en onderzoek maakten de zorgen om Hania alleen maar groter.

Hania heeft halflang donker haar en droeg een witte jurk met bloemenpatroon. Ze had een witte legging en witte schoenen aan. Daarbij droeg ze een zwart jasje en een roze rugzak.

Iedereen met ook maar de minste informatie wordt verzocht om zich te melden bij de politie. Dat kan op het telefoonnummer 0800-6070 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Update 13:35 uur
De politie is in verband met de verdwijning van Hania op zoek naar een specifieke man. Hij spreekt mogelijk Engels. Hij wordt ervan verdacht Hania te onttrekken aan het gezag. Mensen die weten waar ze zich bevinden wordt verzocht om direct 112 te bellen. 

Update 18.30 uur
De man die mogelijk is betrokken bij de vermissing van Hania is een Amerikaan die eerder is veroordeeld voor misbruik, zo meldt de Telegraaf. Het Openbaar Ministerie is niet op de hoogte van een mogelijk strafblad van de man. Inmiddels wordt er internationaal naar de man en het vermiste meisje gezocht. 

Update 20:17 uur
Hania is terecht. De politie laat weten dat er een verdachte is opgepakt. In verband met de privacy hebben we hier op FOK! alle foto's verwijderd van onze servers.