Goud handboogschutter Schloesser op Europese Spelen

Boogschutter Mike Schloesser heeft bij de Europese Spelen in Minsk goud veroverd op het niet olympische onderdeel compound. In een spannende finale won de 25-jarige Nederlander van de Luxemburger Gilles Seywert: 145-144.

Twee weken kenden zowel Schloesser als Seywert geen gelukkig WK. Beide boogschutters werden al vroeg in Den Bosch uitgeschakeld en kregen vandaag een mooie revanche.

Seywert begon het beste. Hij scoorde bij zijn eerste pijl één tien, terwijl Schloesser met één negen begon. Daarna schoot de Nederlander zeven keer op rij een tien en legde daarmee de basis voor de overwininning tegen Seywert. Zijn laatste drie pijlen waren driemaal een negen en dat was voldoende voor de winst van de Nederlander.

Op het olympische nummer recurve stond er met Steve Wijler ook nog een Nederlander in de finale. De 22-jarige Nederlander nam het op tegen de Italiaan Mauro Nespoli. In een mooie en spannende finale was de Italiaan net iets te sterk voor Wijler: 4-6 (28-28, 26-27, 28-28, 27-26, 28-30).

Wijler, de nummer drie op de wereldranglijst, kende een teleurstellend WK. Hij werd in de tweede ronde al uitgeschakeld en kon op de Europese Spelen revanche nemen. Hij nam het op tegen Nespoli, die op het WK op de vierde plaats eindigde.

In een spannende finale kwam Nespoli op een 4-2 voorsprong, maar de vierde ronde werd gewonnen door Wijler, waardoor het 4-4 was. In de laatste ronde liet Nespoli zijn klasse zien door drie tienen te scoren.