Bertens in drie sets langs Sabalenka op Eastbourne

Kiki Bertens is doorgedrongen tot de halve finales van het WTA-toernooi van Eastbourne. Op het Engelse gras was de 27-jarige Nederlandse in drie sets te sterk voor de Wit-Russische Aryna Sabalenka: 6-4, 3-6, 6-4.

Bertens had de eerste drie ontmoetingen met Sabalenka gewonnen en ook aan deze wedstrijd begon de Nederlandse goed aan de wedstrijd. Ze pakte snel een break voorsprong en gaf deze voorsprong in de eerste set niet meer weg. In de tweede set kwam Sabalenka één break, maar Bertens knokte zich terug tot 3-3, waarna de Wit-Russische alsnog de set won.

In de beslissende set was Bertens die de eerste break maakte en op 4-1 kwam. Toch kwam Sabalenka, de nummer tien van de wereld, terug in de set. In de tiende game was het Bertens die opnieuw de service wist te breaken van haar tegenstandster en pakte daarmee meteen de zege in de kwartfinale.

In de halve finale neemt Bertens, de nummer vier van de wereld, het op tegen Karolína Plíšková. De Tsjechische nummer drie van de wereld won haar kwartfinale eenvoudig in twee sets.