FOK! Wat een weer: ik weet geen titel

Gegroet!

De inspiratie komt weer uit mijn tenen luitjes! Ik weet inmiddels al geen titel meer. En het leuke is dat dit nog tijdenlang zo door gaat. Het enige vermelden waard is dat het gisteren in het noorden en op de Wadden echt kil was met veel bewolking en hooguit 16 graden. Hoe meer je naar het zuiden trok, hoe dunner de bewolking werd. In het binnenland werd het nog net zomers warm, dus lokaal is er wel sprake van een hittegolf.

Dit was het wel even. Vandaag krijgen we exact een herhaling van gisteren, ik denk wel dat de wind wat bijdraait naar het noordoosten toe, zodat de zon ook in het noorden moet gaan schijnen, dit kan echter nog wel even duren. Ook de grote temperatuursverschillen blijven in stand, al wordt het op de Wadden wel iets warmer met 20 graden. In het zuiden wordt het gewoon weer 28 graden.

Morgen wordt het op veel plaatsen weer tropisch, maar niet zo heet als verwacht. Het kwik ligt tussen de 25 op de Wadden tot misschien net 32 in Limburg. Eerdere modellen hadden het over 35 graden en meer, maar dat gebeurt niet.

Zondag koelt het waarschijnlijk alweer af, en dat is de opmaat naar een duidelijk koelere periode. Regen van betekenis is in de verste verte niet te bekennen.

Fijne dag!

Bliksem in Eemnes (Foto: KlapMongeaul)
Een prachtige bliksemfoto van KlapMongeaul. Hier zullen we weer lange tijd op moeten wachten. (Foto: KlapMongeaul)

Koebeesten in Eemnes (Foto: KlapMongeaul)
Koeien in Eemnes in de vroege ochtend. Ook zo'n fraai plaatje van Klap! (Foto:KlapMongeaul)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.