Badmintonners met drie uit drie naar knockoutfase Europese Spelen

Op de Europese Spelen in Minsk is de Nederlandse badmintonploeg prima bezig geweest. De groepsfase is inmiddels afgesloten voor iedereen behalve de gemengde dubbels, hoewel de Nederlandse deelnemers allemaal al zeker waren van plaatsing voor de knockoutfase.

Soraya de Visch Eijbergen 'won' haar derde duel: Beatriz Corrales uit Spanje kwam niet meer opdagen en dus gaat de Nederlandse met drie uit drie naar de achtste finales, waarin ze donderdag om 13:45 uur tegen de Zwitserse Sabrina Jaquet speelt.

Cheryl Seinen en Selena Piek wonnen in het damesdubbel ook hun derde wedstrijd. Bengisu Ercetin en Nazlican Inci uit Turkije werden met 21-12, 21-14 geklopt en dus sluit het duo de groepsfase met drie zeges af. Seinen en Piek spelen donderdag om 16:30 uur hun kwartfinale tegen Sara Thygesen en Maiken Fruergaard, het als eerste geplaatste Deense duo.

Mark Caljouw won zijn derde groepswedstrijd ook, hij klopte Michal Rogalski uit Polen met 21-18, 21-14 en speelt donderdag om 11:35 uur in de achtste finales tegen de Azeri Azmy Qowimuramadhoni.

Jelle Maas en Robin Tabeling verloren hun laatste groepswedstrijd met 20-22, 12-21 van de als eerste geplaatste Denen Anders Skaarup Rasmussen en Kim Astrup. Ze staan al wel in de kwartfinales en spelen donderdag om 17:30 uur tegen de als vierde geplaatste Duitsers Mark Lamsfuss en Marvin Seidel.