Judoka Steenhuis pakt zilver op Europese Spelen, brons voor Grol

Judoka Guusje Steenhuis heeft op de Europese Spelen in Minsk, tevens het Europees kampioenschap, zilver gepakt in de klasse tot 78 kilogram. De Nederlandse won de halve finale van landgenote Marhinde Verkerk, waarna Klara Apotekar uit Slovenië te sterk was in de finale. Verkerk verloor de strijd om brons van de Française Madeleine Malonga. Loriana Kuka uit Kosovo won de tweede bronzen medaille.

In de klasse boven 100kg sneuvelde Henk Grol in de halve finales tegen de Georgiër Guram Tushishvili, die de eindstrijd zou winnen van de Rus Inal Tasoev. Grol pakte wel brons door zijn eeuwige rivaal Lukas Krpalek uit Tsjechië te verslaan, terwijl Stephan Hegyi uit Oostenrijk het andere brons pakte. Roy Meyer werd in de kwartfinales uitgeschakeld en verloor in de herkansingen van Krpalek.

Noël van 't End (-90kg) ging in de halve eindstrijd onderuit tegen Li Kochman uit Israël, die in de finale verloor van de Turk Mikail Ozerler. Van 't End verloor de strijd om brons vervolges van de Azeri Mammadali Mehdiyev, met Khusen Khalmurzaev uit Rusland als tweede winnaar van brons. Jesper Smink werd door Ozerler al bij de laatste 32 uitgeschakeld.

Michael Korrel (-100kg) verloor in de achtste finales van de Wit-Rus Daniel Mukete. Arman Adamian uit Rusland klopte de Georgiër Varlam Lipartelliani in de finale, het brons ging naar de Fransman Cyrille Maret en de Azeri Elmar Gasimov. Bij de vrouwen boven 78kg kon het thuisland juichen voor goud van Maryna Slutskaya, die de finale won van de Bosnische Larisa Ceric. Brons was er voor Kseniia Chibisova (RUS) en Iryna Kindzerska (AZE).