Hamilton wil aanpassingen regels om F1 uitdagender te maken

Lewis Hamilton vindt dat de internationale autosportbond FIA de regels moet veranderen om de F1 uitdagender te maken. Volgens de Brit is de sport momenteel te voorspelbaar.

Tijdens een vergadering afgelopen donderdag in Parijs werden de nieuwe regels voor 2021 besproken. Nieuwe regels moet de F1 weer interessanter maken, of dat in de praktijk ook zal zijn is nog maar de vraag. Voor de coureurs zelf mag het besturen van de wagens ook meer uitdaging bieden.

“Er is veel wat de Formule 1 kan doen om betere races te creëren en het voor ons moeilijker te maken”, aldus Hamilton aan Motorsport.com. “Ik kan me herinneren hoe ik vroeger door Pouhon in Spa ging en het een en al gras en grind was bij de exit. Als je daar iets te diep erin ging, betaalde je direct de prijs. Zo moet de F1 nog steeds zijn.”

“De rookies zouden doorgaans de prijs betalen in dit soort scenario's. Er zijn te veel dingen te makkelijk gemaakt wat dat betreft en ze [de FIA en Liberty, red.] proberen de races altijd beter te maken. Ze bepalen de regels waarop wij leunen en dat doen ze naar mijn idee best goed, want het is aardig gebalanceerd de afgelopen jaren. Maar we hadden het over verschillende elementen zoals de uitloopstroken en waarom die er ooit zijn neergelegd. Ik geloof dat het is om niet zoveel auto's te verliezen tijdens de race in plaats van het hebben van een Safety Car.”

Ook wil Hamilton dat er meer wagens voor de overwinning kunnen strijden. “Er zijn momenten dat de leider gewoon vertrekt en je in niemandsland rijdt, je houdt alleen je positie vast. Dat kan zoveel beter als er een manier is om met de reglementen voor meer gevechten te zorgen. Als we Valtteri, Max, Daniel en de rest allemaal dichtbij zouden zien, dat zou pas mooi zijn. Laten we hopen dat zoiets lukt in 2021.”