Man valt vrouw aan, vrouw levert zijn wapens in en wordt gearresteerd

Gedoe in Florida, waar de 32-jarige Courtney Irby en haar man Joseph Irby in een scheiding liggen. Dat is wellicht maar beter ook, want echt lekker lijkt het inderdaad niet te lopen tussen de twee.

Meneer werd eerder deze maand gearresteerd wegens huiselijk geweld: hij probeerde zijn geliefde omver te rijden met een auto. Terwijl hij in het gevang zat ging Courtney zijn appartement in, zonder toestemming, om daar zijn wapens te pakken en deze bij de politie in te leveren.

"Hij zou ze nooit inleveren, dus ik doe het maar", zei ze tegen de agenten op het bureau. Dat vonden ze natuurlijk niet de bedoeling, dus werd ook zij gearresteerd en wel wegens inbraak en diefstal. "We moeten de rechten van álle bewoners beschermen", aldus politiebaas Ruben Garcia.

De politiek is zich er ook al mee gaan bemoeien. Democrate Anna Eskamani heeft de aanklager gevraagd de zaak tegen Courtney te laten vallen. "Ze probeerde zichzelf en haar familie te beschermen tegen een gewelddadige (bijna ex-)echtgenoot en werd er uiteindelijk voor gearresteerd. Ze zou niet vervolgd moeten worden", aldus het congreslid.