Verstappen: "Het was een beetje een eenzame race"

Max Verstappen kijkt met tevredenheid terug op een niet al te spannende Grand Prix van Frankrijk. Alleen in het begin van de wedstrijd kon de Nederlander duelleren en daarna was het een wat eenzame race zo vertelde de Nederlander.

"Het ging beter dan verwacht eigenlijk. Ik heb alles gegeven wat erin zat en we hebben weer gemaximaliseerd. Mijn start was goed, maar we komen tekort op het rechte stuk. Ik had een mooie actie buitenom Leclerc bij bocht twee. Ik had meer momentum, maar daarna loopt onze auto gewoon niet hard genoeg en kun je niets. Ik had nog geluk dat ik in de eerste ronde niet ingehaald werd door een McLaren", zo lezen we op Verstappen.nl.

"Daarna heb ik mijn eigen race kunnen rijden en probeerde ik Charles Leclerc te volgen. Het was een beetje een eenzame race, maar ik had Leclerc wel in het zicht. Het was dus niet heel saai, want je probeert te pushen. Op een bepaald punt in de tweede stint, zag het er goed uit voor ons. Met nog een rondje of zes te gaan, kreeg ik achter minder grip en besloot ik om de auto thuis te brengen. Desondanks is het voor ons een goed resultaat om één Ferrari voor te blijven", aldus Verstappen na afloop van de wedstrijd in Frankrijk.

De Nederlander analyseerde na afloop waar Red Bull te kort komt op de top van het veld. "We komen op dit circuit wat vermogen tekort en de auto is ook niet optimaal. Toch zijn er maar een paar bochten waar we echt langzamer zijn dan Mercedes. We zouden met iets minder downforce moeten rijden, maar op dit moment lukt dat niet met de auto, want dan is hij achter niet sterk genoeg. We moeten dus nog even aan de slag."

Voor de race in Oostenrijk heeft Verstappen ook geen bijzonder hoge verwachtingen. "Oostenrijk is niet het beste circuit voor onze auto. Vorig jaar hadden we daar een betere auto dan Mercedes en Ferrari, terwijl we dit jaar geen betere auto hebben dan Mercedes. Ik ben dus realistisch en denk dat het lastig gaat worden. Ik ben blij dat er zo veel Nederlandse fans komen en ik zal mijn best doen, maar ik verwacht geen wonderen."

Verstappen: "Het was een beetje een eenzame race" (Pro Shots / Action Images)
Verstappen: "Het was een beetje een eenzame race" (Pro Shots / Action Images)