Winst en straf voor Van Kalmthout in Indy Lights

Coureur Rinus van Kalmthout heeft een gemengd weekeinde achter de rug in de Indy Lights, de klasse onder de IndyCar Series. Op Road America in Wisconsin werd de Hoofddorpse tiener zaterdag bestraft, maar zondag nam hij revanche.

Van Kalmthout kende in de eerste race een prima start, maar schoot al snel even van de baan en stuiterde terug, waarna hij een drivethroughpenalty kreeg wegens het blokkeren van Robert Megennis. Na een fraai gevecht met Aaron Telitz en Megennis pakte Ryan Norman vervolgens de leiding en hij domineerde de rest van de race, met Megennis en Telitz in de top-3. Van Kalmthout reed uiteindelijk nog naar de zevende plek.

Ook in de tweede race pakte Van Kalmthout vanaf poleposition de leiding bij de start, voor Norman. Hij had duidelijk zin om revanche te nemen, want de Nederlander verdween al snel uit het zicht van de rest en pas na de finish zagen ze hem weer terug. Norman hield zijn tweede plek vast, Oliver Askew completeerde de top-3 en behield zo de leiding in het kampioenschap, vlak voor Van Kalmthout.