Vergne wint spannende ePrix Bern, Frijns valt vroeg uit

Jean-Eric Vergne heeft de ePrix van Zwitserland gewonnen, de op twee na laatste race van het seizoen. In de straten van Bern was vooral in het begin sprake van de nodige chaos, daarna was het vooral een kwestie van foutloos blijven.

Bij de start ging het gelijk al behoorlijk fout: Robin Frijns werd voor de eerste bocht van achteren aangetikt en ging de rondte in, Pascal Wehrlein kwam in de bocht vast te staan en veroorzaakte zo een massale opstopping. Met polesitter Jean-Eric Vergne op kop werd de rode vlag gezwaaid om puin te ruimen en na een lange onderbreking kon men vanachter de safety car dan verder. Dat ging wel zonder Frijns: voor de Limburger was de race voorbij.

Vergne kreeg de als tweede vertrokken Mitch Evans in zijn kielzog en het duo sloeg een gat naar thuisfavoriet Sebastien Buemi. Daarachter reed Wehrlein, tot de Duitser ingehaald werd door Sam Bird, waarna zijn Mahindra gelijk de geest gaf: full course yellow. Heel veel werd er na het zwaaien van het groen niet aangevallen. Evans probeerde het uit alle macht bij Vergne, maar zonder succes, en André Lotterer nam plek zes over van zijn Duitse landgenoot Daniel Abt.

Lotterer was in de slotfase lekker bezig, want hij verschalkte ook Maximilian Günther en ging kort voor het einde voorbij Bird naar de vierde plek. In de slotminuten begon het nog even stevig te regenen, wat voor flink wat glijden zorgde. Vergne hield zijn auto echter onder controle en won nét voor Evans, terwijl Buemi vlak daarachter met alle moeite erin slaagde Lotterer van het podium te houden. Lucas di Grassi eindigde als tiende en verloor zo heel veel punten in de titelstrijd ten opzichte van koploper Vergne.