Brazilië swingt (zonder Neres) tegen Peru, Venezuela zeker van volgende ronde

Brazilië heeft dankzij een overtuigende 5-0 overwinning op Peru de groepswinst gepakt in Groep A op de Copa América. Venezuela verzekerde zich van plek twee na een 3-1 zege op Bolivia. De nummers één en twee uit de groep zijn zeker van een plek in de knock-out-fase. Peru werd derde in de groep en zit in de wachtkamer. De twee beste nummers drie kwalificeren zich ook voor de kwartfinales.

Brazilië speelde zonder Ajacied David Neres. Na twintig minuten had het land al een geruststellende voorsprong te pakken in Arena Corinthians. Casemiro maakte in de twaalfde minuut de openingstreffer, waarna Roberto Firmino zeven minuten later de 2-0 maakte. Buitenspeler Everton besliste na ruim een halfuur het due: 3-0. Snel na de pauze maakte aanvoerder Daniel Alves er nog 4-0 van voor De Goddelijke Kanaries. In de slotminuut zorgde invaller Willian met een fraai afstandsschot voor de 5-0. Gabriel Jesus mocht diep in blessuretijd nog vanaf elf meter aanleggen voor de zesde Braziliaanse treffer, maar hij miste de strafschop.

Venezuela won dankzij twee treffers van Daniel Machís met 2-1 van Bolivia, dat puntloos blijft op deze Copa América. Machís maakte al na twee minuten zijn eerste treffer en tien minuten na de pauze zorgde hij voor de 2-0. Leonel Justiniano maakte acht minuten voor tijd namens Bolivia nog wel de 2-1, maar spits Josef Martínez (in dienst bij het Atlanta United van Frank de Boer) besliste vier minuten later het duel: 3-1.